Högtidernas - Live-band i Malmö
  
eller  

Live-band i Malmö

De följande grupperna / spelmännen kan kanske spela vid din högtid. Lyssna på de olika grupperna och bestäm dig för vilka du gillar bäst. Sedan kan du kontakta dessa genom att klicka på gruppnamnet.

Vid kontakten med gruppen så får du reda på om de har möjlighet att spela. Se till att du får en dialog där ni kan komma överens tillsammans om hur ni ska göra.

Musiker / artister / grupper

TUMMELPris: Inte angivet
Tummel har i 12 års tids spritt glädje och yra på konserter, klubbar, bröllop, spektakel och fester! Musiken är en vild blandning av balkan, klezmer, orientaliskt och rock. Besök gruppens hemsida för mer info.

Anna ElwingPris: 4000- och uppåt
Anna Elwing är en folksångerska och fiolspelman med stor erfarenhet av att fylla en ceremoniell funktion på såväl bröllop, begravningar som dop, namngivningar och andra högtidsstunder. Dels som solist men också på duo med andra fiolspelmän, pianister, gitarrister eller större konstellationer. Anna är utbildad i folklig sång på Musikhögskolan i Malmö där hon nu själv undervisar. Med pop och jazz i botten på kappsäcken som annars är välfylld med folkliga visor och spelmanslåtar har Anna en stor spännvidd i sin repertoar och kan erbjuda allt från pampiga gånglåtar på fiol, folkliga koraler och kulning till mer välkända poplåtar till piano/gitarrkomp. Under åren har Anna turnerat regelbundet i Europa, gett konserter och kurser i Sverige och framträtt bland annat för Kungaparet och Sveriges riksdag på Drottningholms slott.

Med senaste skivan "Payback Time" har Tummel tagit ett litet steg bort från den mera traditionella klezmer- och balkanmusiken, även om musiken fortfarande har starka rötter där. Men vi älskar alla fortfarande denna musik, och vill inte sluta att spela den. Därför existerar sedan en tid tillbaka "Øresund Klezmer Balkan Orchestra" (ØKB Orchestra), som tar spelningar där arrangören är mera ute efter traditionell Klezmer- och Balkanmusik. ØKB Orchestra består av medlemmar ur Tummel, i bland kompletterat med andra framstående musiker inom samma genre, och spelar traditionell klezmer- och balkanmusik och egna låtar i samma stil, av den typ som förekommer på Tummels Transit- och OY- skivor. ØKB Orchestra kontaktas på samma sätt som för Tummel.

JOGGESPris: 7500-15000 kr
JOGGES....är ett lite modernare cover / dansband. Bandet har välutbildade musiker som alla gått estetiska musikprogrammet i Malmö. Vissa av oss har även studerat vid Los Angeles Music Academy, USA. En stor bredd på repertoaren gör att vi lätt kan anpassa oss efter olika typer av evenemang. Allt från danskvällar till mer festbetonade aktiviteteter. Företagsfester och bröllop förekommer givetvis också..... Vi bildades år 2004 och gör årligen spelningar runt om i landet. Vi åker ut med egen toppmodern ljud/ljusutrustning samt färdas numera i en egen turnébuss. Återkommande kunder gör att vi kan hålla priserna lägre än många andra orkestrar utan att för den sakens skull skära ner på den totala musikupplevelsen. Men viktigast av allt är nog att vi ALLTID framför vår musik 100PPPPP fritt från förinspelat material, med andra ord helt Live. Vi utgår från Sjöbo i Skåne och åker runt om i landet. Det perfekta valet till dans, bröllop och fest när du vill glädja varje gäst.... Gör som många andra och boka ett band med erfarenhet, kunskap och kvalitét. Besök gärna vår hemsida och facebook för mer info och smakprov. www.joggesmusik.com Facebook.com/jogges

GrannarPris: Inte angivet
Grannar är en trio som spelar sydsvensk folkmusik från Skåne, Småland, Öland och Västergötland, men också skriver mycket egen musik i samma stil. Gruppen är framför allt känd för sitt fina danssväng, och alla i gruppen är också vana dansare och kan vid behov lära ut enklare danssteg. Gruppen har förutom i Sverige även turnerat i USA, Canada, Norge och Polen. Grannar har släppt två kritikerrosade cd-skivor, "Glädjepojkar" och "Sofiagatan".

SwingbandetPris: 5000-20000 kr
Varför disco eller karaoke på din fest när du kan få ett litet storband "live"? Swingbandet från Lund spelar originalarrangemang från swingepoken med stora namn som Ellington, Basie, Henderson och Miller m fl. Med swingerans standardsättning 14 man och vokalissa lever Swingbandet upp till den tidens paroll: Swing, Sweet and Hot - en tilltalande blandning av snabbt sväng, ösiga låtar, stora vackra klanger och mjukt balladspel. - till bröllop och bal även wienervals, tango, rumba, samba. Vi utgår från Lund-Malmö i Skåne. Kontaktinfo på hemsidan: www.swingbandet.se mail: info (at) swingbandet.se

VittraPris: Inte angivet
Mp3 saknas
www.vittrasmyspace.com www.vittra.info.se Vittras konsertprogram innehåller allt från folk, visa och klassiskt till pop, gospel och powerballader. Härlig stämsång med piano, fiol och flöjt. Sånggruppen Vittra har uppträtt i tio år, mestadels i Skåne. Nu bor medlemmarna på olika orter och har möjlighet att ge konserter kring sommar, semestertid och jul. Det går även bra att låna en trio ur sånggruppen Vittra för bröllop.

GREAT NORTHERNPris: Inte angivet
Mp3 saknas
Tuff rock’n’roll, svängig blues, gungande soul och ruffig country från Malmö. Great Northern är livebandet som med sann spelglädje spelar sina favoritlåtar från 50/60/70/80-talen och framåt för er. Covers på många kända hits och välbekanta låtar men kanske även något eget ibland. Great Northern spelar på fester, bröllop, festivaler, pubar, krogar och evenemang i Skåne och södra Sverige sedan 1991. Bandet utgår från Malmö och har egen ljud- och ljusanläggning.

Little BluePris: 2000-10000 kr
Little Blue bildades 2005. Sedan dess har vi gjort över 200 spelningar i olika konstellationer runt om i södra Sverige. På senare år har bandet nischat sig till att erbjuda lättlyssnad men svängig swing/jazz/jump till mingel och fest. Repertoaren består av tidstypiska låtar från den eleganta swing-epoken på 40/50 talet i kombination med kända hits från Frank Sinatra, Nat King Cole, Louis Armstrong, Monica Zetterlund m.fl. Repertoaren är noga utvald för att passa såväl till dans (foxtrott/bugg) som bakgrundsmusik. Med Little Blue anpassar vi upplagget utifrån varje specifik förfrågan. Det betyder att vi både kan uppträda som en liten jazz-trio som spelar stämningshöjande mingelmusik på den lilla festen till ett fullt band (4-7 personer) med extra sångerska och blås för musik till dans eller som uppträdande/konsert. Vi kan även skräddarsy en helkvällslösning med mingelmusik, uppträdande (rock/soul/blues) och därefter dans till jazz. Jag som kapellmästare har varit verksam som deltidsmusiker i över 15 år med över 600 spelningar i bagaget i allt från dansband till blues/rock och countryband. Mina erfarenheter genom åren från olika typer av fester och event delar jag också gärna med mig om ni önskar stöd i planeringen av er fest/arrangemang. I Litte Blue har jag alltid med mig etablerade heltids/deltids-musiker med mångårig erfarenhet inom jazz/swing-genren vilket gör att jag på förhand kan garantera en högklassig musikunderhållning lyssna på bifogad studioinspelning (mp3) eller se oss spela live på någon av följande youtube-länkar: https://www.youtube.com/watch?v=nlf81p7J6hg https://www.youtube.com/watch?v=YY_C9b2QDW4 Hör av dig till mig med dina frågor så berättar jag mer! /Göran


Första sidan     Tillbaka      [1] 2     Nästa     Sista sidan
Tipsa vänner     email    Twitter    Facebook   

Senast uppladdad!


Information om hur du annonserar på Högtidernas.se. Klicka här!

Du behöver installera en Flash-spelare för att kunna se annonser!

Information om hur du annonserar på Högtidernas.se. Klicka här!


Copyright Högtidernas.se. Uppdaterad 2020-01-23 (5.6.40) . Högtidernas.se använder cookies. Klicka här för mer information.