Högtidernas - Den Flygande Bokrullen - Live band i Stockholm, Uppsala, Enköping - Högtidernas.se
  
eller  

Den Flygande Bokrullen

Den Flygande Bokrullen spelar huvudsakligen klezmermusik. Det som idag kallas klezmer är musik som framfördes av judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa fram till 2:a världskriget. Klezmermusiken har influerats starkt av bland annat Östeuropeisk folkmusik och romsk musik. När många Östeuropeiska judarna flydde till USA i slutet på 1800-talet och början av 1900-talet och tog med sig musiken påverkades den dessutom så småningom av amerikansk populärmusik, jazzen. Det är musiken från den här tiden (tidigt 1900-tal) DFB låter sig inspireras av. Under den här tiden i USA gjordes nämligen de bästa inspelningarna som finns med klezmermusik överhuvudtaget. Men det bör också nämnas att gruppen spelar annat än klezmer. Många av låtarna har grekiskt ursprung och det finns låtar från Turkiet och andra låtar som kommer från romsk tradition. Dessutom har Bokrullen alltid gjort sina egna låtar, som väl närmast kan ses som inspirerade av en blandning av allt det här.

      

Spelar helst live i
Stockholm, Uppsala, Enköping

Genre
Utländsk folkmusik
Världsmusik

Medlemmar
Thomas Dawidowski
bastuba
kontrabas
Gustav Johansson
dragspel,trombon
baritonhorn
Carl Lindecrantz
batteri
baritonhorn
Arvid Pettersson
piano
baritonhorn
Matti Pohjola
mandolin
banjo
kornett

Ungefärligt pris
Inte angivet

Musikförmedling
Soldis

Vi spelar på


Lyssna på vår musik

KoilenLäs mer om låten
Kom ihågHär spelar vi helst


This text is replaced by the Flash map.


Tipsa vänner     email    Twitter    Facebook   

Senast uppladdad!


Information om hur du annonserar på Högtidernas.se. Klicka här!Du behöver installera en Flash-spelare för att kunna se annonser!Information om hur du annonserar på Högtidernas.se. Klicka här!


Copyright Högtidernas.se. Uppdaterad 2019-12-05 (5.6.40) . Högtidernas.se använder cookies. Klicka här för mer information.